Chapeau Latour

+31 6 30 78 04 69


Workshop voor moeders: Mam, erger je niet!
May
31
7:30 PM19:30

Workshop voor moeders: Mam, erger je niet!

Stressvolle momenten kennen we allemaal als moeder. De fijne momenten dat je 10 keer hebt geroepen: "schoenen aan!" Maar dat iedereen nog steeds maar 1 sok of een halve maillot aan heeft... Dat er iemand moet plassen als je net goed en wel in de auto zit, terwijl je 3 minuten ervoor nog hebt gevraagd: “Moet er nog iemand plassen?” En iedereen nee zei. Dat het ene kind vooruit rent terwijl het andere blijft staan en weigert nog 1 stap te zetten en je op vol volume de woorden: “Wachten!!!” En “Kom hier!!!” over straat aan het roepen bent.
Momenten dat je je machteloos voelt, de moed je even in de schoenen zakt of je kookpunt niet langer kan onderdrukken en dan daarna, als alles weer pais en vree is, je met een kater aan een wijntje zit.

Deze momenten zijn onvermijdelijk maar in hoe je er mee omgaat kun je kiezen, ook als je er middenin zit. In deze workshop leer je wat simpele tools om zulke stressvolle momenten minder stressvol te maken en er misschien zelfs om te kunnen lachen. Hiervoor maak ik gebruik van oefeningen en spelvormen uit improvisatietheater. Moederschap is natuurlijk voor een groot deel improviseren maar vaak onbewuste. Als je hier bewust van bent kun meer ontspannen en beter sturen.


Kosten voor de workshop bedragen €35,- 
Dit is inclusief een heerlijke kop koffie of thee van Esmée en een wijntje of frisje om mee af te sluiten.


View Event →
Workshop Stand-up Comedy
May
1
12:30 PM12:30

Workshop Stand-up Comedy

Spontaan een grap maken of een goeie mop vertellen. We hebben het allemaal wel eens gedaan. Soms gaat dat van een leien dakje, soms slaat 'ie dood.
De lach van je publiek is de snelste feedback die je kan krijgen.

In deze 3 uur durende workshop leer je wat de kracht is van een goede grap. Hoe je je publiek meeneemt en het op het goede moment verrast.
Timing, snelheid, inhoud en lef komen aan bod. Je leert schrijven en performen in deze ultrasnelle stoomcursus-workshop! En voor wie het lef heeft is er de mogelijkheid het podium te beklimmen en zijn kersvers geschreven materiaal uit te proberen voor een live audience.

Familiediners zullen nooit meer hetzelfde zijn, try-outs kunnen immers overal.


De workshop wordt gegeven door Hans Gommer.

Comedian, impro- speler en trainer, presentator, dagvoorzitter, facilitator, trainingsacteur, beleidsmedewerker en foutenmaker! Wat doet Hans eigenlijk niet? Inderdaad dat moet nog uitgevonden worden.

Hans heeft 10 jaar bij theatersport groep KEK gespeeld en speelt nu bij impro groep KAAL, is lid van het Comedyhuis en heeft naast de zwarte band Kenpo karate ook de zwarte band impro. Heeft maandelijks zijn eigen open mic in Utrecht (Kargadoor) en is een veel gevraagd MC.

Hans wil mensen graag in beweging zetten met een lach, fysiek, maar ook in hun ontwikkeling.


De workshop start om 12:30u en duurt tot 15:30u.

Kosten voor de workshop bedragen slechts €20,-!

De workshop vindt plaats in het Huis voor de Amateurkunst.
Scheepvaartstraat 9 te Deventer.
Parkeren kan gratis en voor de deur.

Aansluitend om ongeveer 16:30u start het open Podium voor Improvisatie Theater waar een ieder met een beetje impro-ervaring aan mee kan doen.


View Event →
Workshop "Acteertechnieken als improvisatietechnieken"
Jan
17
10:30 AM10:30

Workshop "Acteertechnieken als improvisatietechnieken"

Deze laagdrempelige workshop is bedoeld voor spelers die bekend zijn met de basis van improvisatietheater en geïnteresseerd in meer diepgang in spel en verhalen.

groep.jpg

Door inleving, noodzaak en een aantal andere basale acteertechnieken te gebruiken, die anders zelden of nooit bij impro worden getraind, kom je tot een heel ander soort van improviseren. Impro waarbij de humor en het verhaal vanzelf voortkomen uit de personages. Waardoor scenes onvoorspelbaarder worden, overtuigender, minder plat, en vaak ook nog grappiger.

De kosten voor deze workshop inclusief koffie, thee, lunch en aansluitend open podium zijn €50,-.
Contant te betalen bij aanvang.

View Event →
May
17
1:00 PM13:00

Workshop Stand-Up Comedy

Laat jij graag mensen lachen? En wil je wel eens weten of je dat ook in je eentje op een podium kunt? Dan is stand-up comedy iets voor jou. In deze workshop maak je kennis met de basis van comedy. Je werkt aan je podiumpresentatie en gaat op zoek naar onderwerpen en grappen die bij jou passen. We sluiten af met een korte presentatie waarin iedereen de geleerde vaardigheden in de praktijk kan brengen. 

Stand.jpg

 

Sytse Wilman is theater-docent en improvisator. Hij trad onder meer op in de eindrondes van het Deltion Cabaret Festival (Zwolle), Cabaretekst (Eindhoven) en het Griffioen/Zuidplein-cabaretfestival (Amsterdam/Rotterdam). 


De kosten voor deze 4 uur durende workshop zijn €35,-.
Koffie, thee en koekjes zijn inbegrepen.

Dit alles vindt plaats in het Huis voor de Amateurkunst in Deventer.
Midden in het hippe havenkwartier met gratis parkeerplaatsen voor de deur!

 

 

Wil je van te voren nog ergens lunchen, laat je dan in de watten leggen bij de buren, DOK H2O http://dokh2o.nl/. Culureel eetcafé met een verrassende kaart.

View Event →
Workshop Impro-zang
Feb
15
12:00 PM12:00

Workshop Impro-zang

Zingen! Omdat (iedereen) het kan!


"Dit is een muzikale impro-workshop waarbij we op zoek gaan naar wat een (geïmproviseerd) lied mooi en indrukwekkend maakt.
We focussen daarbij niet op toonaarden, ritme en muzikaliteit (geen muziekles) maar wel op samenzang, tempo en tekstualiteit. We werken niet rond typische theatersport- of barprogames, maar focussen echt op de liederen zelf in samenspel met de muzikant.

Na deze workshop kunt ge aan de slag bij uw eigen groep met een hoop nieuwe tips en truuks om het zangniveau op te krikken, ook als ge niet kunt zingen."


Een workshop die er geen doekjes om windt. Hup! Meteen zingen, opletten, meedoen, lachen, nog meer zingen, rijmen en een lied maken.
Eentje waar je aan het eind écht resutaat hebt. Intensief en waardevol voor de rest van je impro-leven!

De workshop wordt gegeven door Bart van Loon, een uiterst vriendelijke en enthousiaste Vlaming die hierin al jaren ervaring heeft en het impro-zingen tot ware kunst heeft verheven.

Daarnaast wordt de workshop begeleid door Marco van Duuren, een doorgewinterde en zeer scherpe impro-pianist met een fantastisch gevoel voor timing en humor.

Bij deze workshop is het diner inclusief één drankje inbegrepen. En als afsluiter kun je meedoen aan het open podium waar vanaf 19:30u iedereen mag mee-improviseren.

De totale kosten voor deze workshop incl. diner, drankje en open podium zijn €65,-.

De locatie voor deze middag en avond is Dok H2O. Midden in het hippe havenkwartier met gratis parkeerplaatsen voor de deur.

 
View Event →

Chapeau! Latour
+31 6 30 78 04 69
chapeaulatour@gmail.com