Chapeau Latour

+31 6 30 78 04 69

Chapeau! Impro

Improviseren voor bedrijven en organisaties


Workshop Theatersport

Theatersport is een vorm van improvisatietheater waarbij korte scene's worden gespeeld die ter plekke worden bedacht. Er is dus geen script, en zijn geen decorstukken of kostuums en er is geen regisseur. Er zijn alleen spelers en die hebben elkaar en hun games.
Games zijn als het ware het raamwerk van een scène, ze geven structuur en handvatten om iets moois op te bouwen. De inhoud daarentegen, wordt volledig bepaald op het moment zelf. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd om een locatie waar veel mensen samenkomen, een heftige emotie, een brutale bekentenis, een dier, een laatste sms’je, een bekende Nederlander, een tijdperk of een voorwerp. De suggesties zijn de cadeautjes die de spelers mogen uitpakken en gebruiken bij het maken van hun verhaal.
Zo weten de spelers dus voor ze beginnen aan hun scène nog niet wie ze zijn, wat ze van elkaar zijn, waar ze zijn, wat er aan de hand is en of het ooit goedkomt. Spannend maar daardoor ook telkens weer verfrissend. Elke scène is daardoor nieuw, uniek, wonderlijk, soms steengoed, soms hilarisch slecht maar altijd met lef gespeeld en dus een applaus waard!

Een workshop hierin kan voor de lol maar ook in het kader van teambuilding.
Thema's als samenwerking, focus, luisteren, incasseren, vertrouwen en lef komen aan bod.
De workshop is het leukst met 8 tot 16 deelnemers.

Duur: 1,5 tot 4 uur
Prijzen zijn afhankelijk van het doel van de workshop. *


Omlijsting van evenementen

Met Chapeau! Impro gebruik ik improvisatietheater als luchtige omlijsting van een evenement.
Hiervoor werk ik samen met andere ervaren improvisatieacteurs en muzikanten.

We gebruiken energizers, simpele opdrachten of spellen en vragen om mensen scherp te houden, spanning te doorbreken of creativiteit aan te wakkeren.
Wat er leeft in de zaal vertalen we naar het podium, naar een scéne of geïmproviseerd lied. Een komische spiegel als frisse start, luchtige onderbreking of samenvattend einde van een dag.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?
Neem contact op dan bespreken we samen wat we voor u kunnen betekenen.


Improviseren op de winkelvloer

Ook op de winkelvloer ben je als verkoper continu aan het improviseren. Ook als je de structuur van een verkoopgesprek kent, wordt de inhoud van pas bepaald op het moment dat je het gesprek aangaat.
In de workshop leer ik je de basis van improviseren en hoe je die kunt inzetten om je eigen creativiteit commercieel in te zetten. 

De workshop is heel geschikt voor een winkelteam van 4 tot 12 personen. 
Ben je zelfstandig ondernemer dan zou je de workshop tegelijk met andere ondernemers kunnen volgen. 

Duur: 4 uur
Prijs: €300,- *


* Prijzen zijn exclusief reiskosten en btw.

Chapeau! Latour
+31 6 30 78 04 69
chapeaulatour@gmail.com