Chapeau Latour

+31 6 30 78 04 69

Voor iedereen

Workshop Theatersport

Theatersport is een vorm van improvisatietheater waarbij korte scene's worden gespeeld die ter plekke worden bedacht. Er is dus geen script, en zijn geen decorstukken of kostuums en er is geen regisseur. Er zijn alleen spelers en die hebben elkaar en hun games.
Games zijn als het ware het raamwerk van een scène, ze geven structuur en handvatten om iets moois op te bouwen. De inhoud daarentegen, wordt volledig bepaald op het moment zelf. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd om een locatie waar veel mensen samenkomen, een heftige emotie, een brutale bekentenis, een dier, een laatste sms’je, een bekende Nederlander, een tijdperk of een voorwerp. De suggesties zijn de cadeautjes die de spelers mogen uitpakken en gebruiken bij het maken van hun verhaal.
Zo weten de spelers dus voor ze beginnen aan hun scène nog niet wie ze zijn, wat ze van elkaar zijn, waar ze zijn, wat er aan de hand is en of het ooit goedkomt. Spannend maar daardoor ook telkens weer verfrissend. Elke scène is daardoor nieuw, uniek, wonderlijk, soms steengoed, soms hilarisch slecht maar altijd met lef gespeeld en dus een applaus waard!

Thema's als samenwerking, focus, luisteren, incasseren, vertrouwen en lef komen aan bod. Leuk voor een familiedag of vrijgezellenfeestje en eventueel aan te vullen met een eindpresentatie in de vorm van een show of wedstrijd.
De workshop is het leukst met 8 tot 16 deelnemers.

Duur: 1,5 tot 4 uur

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden en een offerte.

Chapeau! Latour
+31 6 30 78 04 69
chapeaulatour@gmail.com