Chapeau Latour

+31 6 30 78 04 69

Over mij

Mijn naam is Charlotte Rutgers-Latour. Ik ben geboren en getogen in hartje Deventer en heb een voorliefde voor theater en de winkelvloer. Ik ben getrouwd met Bas en moeder van twee bijzonder vrolijke meisjes.

 Als kind groeide ik op in de winkel van mijn vader. Ja, ín de winkel, want mijn vaders winkel was eigenlijk onze huiskamer. Hier was leven in de brouwerij. Waar andere kinderen in de tuin speelden, speelde ik in de etalage. Mijn vader binnenhuisarchitect en had een eigen winkel. Hij was een goede verkoper, een charmeur en een clown. Hij kende zijn klanten door en door en had passie voor het vak en wist met humor en kunde zijn klanten aan hem te binden. De uitdrukking "met de paplepel ingegeven" is mij niet vreemd en het duurde niet lang of ik stond zelf in de winkel.


Trouwen

Jarenlang heb ik geroepen dat ik graag trouwambtenaar wilde zijn. Ik heb gezocht naar hoe ik dat kon worden en vond cursussen en opleidingen maar nergens een manier om echt als BABS aan de slag te gaan.
Tot een vriend van me me attendeerde op een advertentie in De Stentor, een vacature voor de functie van Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. 
Een paar weken later zat ik tegenover een commissie voor een eerste gesprek. Kort daarna stond ik in een trouwzaal een toespraak te geven als onderdeel van de sollicitatieprocedure. En een paar dagen daarna kreeg ik het verlossende telefoontje dat ik was aangenomen.
In december 2014 werd ik beëdigd bij de rechtbank in Zwolle en op Valentijnsdag 2015 sloot ik mijn eerste huwelijk.

Meer weten? Klik hier!


Improvisatietheater

Na wat jaren amateurtoneel, cursussen en theatervakanties ben ik in 2006 terecht gekomen bij theatersportvereniging Andere Koek. Wat een ontdekking! Volledig geïmproviseerd theater maken met humor, muziek, drama, typetjes, realistisch, over the top of volledig abstract. Als je je afvraagt wat je je hierbij moet voorstellen, kijk dan eens naar  "Alpaca's", "de Vloer Op" of "de Lama's".  Behalve ernaar kijken, kun je het ook zelf beleven! In een actieve workshop leer ik je ter plekke korte scènes te improviseren op basis van gegevens die je seconden ervoor krijgt aangereikt. Spannend, niet moeilijk en ontzettend leuk!

Sinds 2015 speel ik ook bij 'Met haar Zonder Hem', pittige impro met een vrouwelijke touch!
En met F!KS Impro speel ik regelmatig voorstellingen met steeds nieuwe gastspelers en trainers.


Verkoop

Van 2002 tot 2014 werkte ik in verschillende winkels en kreeg veel verkooptrainingen waarin het verkoopgesprek centraal stond en je middels een rollenspel dit kon uitproberen. Leuk! Ik hou van rollenspellen maar merkte dat niet iedereen de voorliefde voor drama heeft die ik heb.
Omdat ik denk dat dit anders kan, heb ik besloten een training te ontwikkelen waar naast een sterk verkoopgesprek ook klantenbinding, contact en lef een belangrijke rol spelen.
Rollenspellen zijn onderdeel van de training maar met mijn ervaring als speler van improvisatietheater heb ik hier een leuke en zinvolle twist aan kunnen geven waardoor deze zonder gêne en met humor gespeeld kunnen worden. Door iedereen!


Chapeau! Latour
+31 6 30 78 04 69
chapeaulatour@gmail.com