Chapeau Latour

+31 6 30 78 04 69

Trainingen

Improvisatietheater en theatersport

Het afgelopen jaar gaf ik trainingen aan improvisatiegroepen JA! Theater uit Deventer, Vrij Spel uit Zutphen, Op Afroep uit Enschede, Zonder Verdoving uit Arnhem en Kapstok uit Enschede en gaf ik les bij beginnerscursussen in Amersfoort en Deventer.

In overleg met de groep bepaal ik het doel van de trainingen.
In de training zorg ik voor een ontspannen en open sfeer waar ruimte is om te experimenteren, grenzen te verkennen en feedback te geven en vragen. Ik werk graag met thema's als stilte, ongemak, (fysiek) contact en intimiteit. Thema's die vaak bijdragen aan meer veiligheid en een sterkere groepsverbinding. 

Je kunt me bellen of mailen voor een proefles.

Prijs: €37,50 per uur *


Workshop Intimiteit op de planken

Iets waar je vroeger of later mee te maken krijgt als je (improvisatie)theater doet.
Vaak ook een ding wat ongemak en onzekerheid oproept omdat het vermeden wordt of je elkaars en je eigen grenzen niet goed kent.
In deze workshop gaan we grenzen duidelijk krijgen. Daarbij is vertrouwen een belangrijk thema, en gaan we ook bezig met spanning, hoe die op te bouwen of juist weg te nemen.
Daarbij wil je ook zien wat intimiteit met iemand doet. Ook daar gaan we mee aan de slag.

Uiteindelijk is het doel om op een ontspannen manier scènes te spelen zonder intimiteit te vermijden.

Duur: 3-4 uur
Prijs: €250,- *


Wat anderen zeiden...

We vroegen Charlotte of ze ons in een paar trainingen handvatten te bieden om intimiteit in scènes te brengen, om écht contact te maken en dan met contact te spelen. Een aanraking, een blik, een stilte. Met je lijf hetzelfde zeggen als met woorden.
Charlotte is grappig en ontwapenend. Ze creëert een veilige omgeving zodat iedereen met vertrouwen zijn eigen grenzen kan opzoeken en die van andere spelers.
Overtuigend spelen zit hem in details. Niets ontgaat haar. Indien nodig zet Charlotte een scène stop om precies dat detail te belichten dat een scène kan maken of breken. Of om iemand net dat zetje te geven dat nodig is. Leuk en superleerzaam.
Charlotte neemt een fijne energie mee, haar lessen zijn een verademing.
Ik ben fan.
— Jasper Gevers - Zonder Verdoving, Arnhem
Charlotte is een energieke en eerlijke trainster die goed luistert en kijkt naar wat de groep nodig heeft. Ze durft taboes te doorbreken en wil iedereen echt zien. Ze is creatief in haar aanbod en past aan bij de behoefte. Goede voorbereidingen en tevens niet star.
Heerlijk mens :)
— Karen Bentsink - Op Afroep, Enschede

* Prijzen zijn exclusief btw en exclusief reiskosten.

Chapeau! Latour
+31 6 30 78 04 69
chapeaulatour@gmail.com